Ponedeljak - nedelja 09 - 21h

Jurija Gagarina 22, lokal 8 Novi Beograd (A blok)

011 45 39 727

063 770 16 56

Dečja otorinolaringologija

obuhvata otoskopiju – pregled uva, rinoskopiju – pregled nosa , orofaringoskopiju – pregled grla i pregled mekih tkiva vrata

metoda vizuelizacije bubne opne i mogućnost memorisanja radi daljih analiza

Timpanometrija – test funkcije srednjeg uva je neinvazivna i objektivna dijagnostička metoda kojom se meri pritisak u srednjem uhu, elastičnost i pokretljivost sprovodnog sistema uva koji čine bubna opna i slušne koščice. Može se sprovoditi kod dece od novorođenačkog uzrasta, i obavezan je korak u daljoj audiološkj dijagnostici ispitivanja sluha. Da bi se zvuk dobro preneo mora biti očuvana bubna opna, slušne koščice pokretne, a sama šupljina srednjeg uva mora biti ispunjena vazduhom. Ukoliko se u ovom delu uha nakuplja sekret, pokretljivost je smanjena i može doći do slabljenja sluha. Tumačenje timpanometrijskog nalaza je moguće isključivo nakon pregleda specijaliste ORL.

Audiometrija je neinvazivna dijagnostička procedura, kojom se utvrđuje postojanje oštećenja sluha. Ovim ispitivanjem se može odrediti stepen i tip oštećenja kod dece starije od 4 godine koja sarađuju.